در این مقاله می خواهیم به این بپردازیم که چگونه می توانیم فیستول مقعدی را با دارو درمان کنیم. و اینکه استفاده از دارو برای فیستول چقدر موثر است و بهترین دارو های آن چه هستند. همینطور اینکه آیا می توان با دارو اقدام به درمان عفونت مقعدی کرد یا خیر. ادامه این مقاله به این پرداخته می شود که آنتی بیوتیکی برای بهبود فیستول وجود دارد یا خیر. در انتهای این مقاله هم به درمان فیستول با داروهای گیاهی خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید تا نسبت به درمان خانگی این داروها آگاه شویم.
قبل از اینکه بخواهیم به بحث دارو ها بپردازیم بهتر است به شما بگوییم که علت ایجاد فیستول چیست. در صورتی که فردی مبتلا به عفونت آبسه مقعدی شود ممکن است که به فیستول مقعدی نیز مبتلا شود. یعنی آبسه مقعدی زمینه ساز بیماری فیستول است. همین طور پس از جراحی نیز پزشک برای بیماران آنتی بیوتیک تجویز می کند. این بخاطر جلوگیری از عفونت در ناحیه مقعد است. زیرا در روش جراحی سنتی امکان عود عود فیستول مقعدی
وجود دارد و احتمال آن هم کم نیست. اما در لیزر فیستول این احتمال در حدود 2 درصد است که با مراقبت های پس از درمان بصورت کامل رفع می شود.
درمان فیستول با دارو امکان پذیر است؟
درمان عفونت مقعدی، تنها با استفاده از دارو ها ممکن نیست. زیرا فیستول کانال هایی در بدن بیماران است که در چند بخش ایجاد می شود. برای مثال این کانال بین روده و دستگاه جنسی بوجود می آید. همین امر باعث می شود که محتویات روده به بخش های کناری وارد شود و بوی تعفن از بدن بیماران برخیزد. این انتهای مشکلات نیست و ممکن است بیماران دچار عفونت در دستگاه جنسی نیز شوند. زیرا عفونت ها به این بخش از بدن انها وارد می شود. حال بهتر است که با خود مرور کنیم که آیا قرص، پماد و… می تواند چنین کانال و محفظه هایی را در بدن ما از بین ببرد؟
احتمالا پاسخ شما نیز با درصد بالایی خیر خواهد بود. اما بهترین روش برای بهبود کامل این بیماری لیزر درمانی است. با استفاده از لیزر عفونت های موجود در کانال های فیستول از بین برده می شود. همینطور این روش هیچگونه درد و خون ریزی برای بیماران ندارد. سپس اقدام به پر کردن کانال ها به وسیله پروب می کنند. به این صورت پس از مدتی این پروب ها که طبیعی هستند جذب بدن می شوند و کانال ها از بین می روند. تمام این روند در 20 دقیقه انجام می شود و کل مشکلات از بین میرود.
اما با این حال داروهایی نیز برای کمک به روند بهبود بیماران وجود دارد. ممکن است برخی از افراد از لیزر درمانی ترس داشته باشند و برای درمان اقدام نکنند. پس این افراد به سراغ دارو ها خواند رفت. اما بهتر است بدانید که این داروها نمی توانند به صورت کامل بهبودی ایجاد کنند. در بخش بعدی از این مقاله قصد داریم به بهترین دارو برای درمان فیستول مقعدی بپردازیم. با ما همراه باشید.
بهترین دارو برای درمان فیستول مقعدی
بهترین دارو برای درمان قطعی فیستول مقعدی این است که آن را از طریق روش لیزر که به صورت سرپایی می باشد درمان کنیم. این روش هیچگونه عارضه ای ندارد و پارما کلینیک این درمان را در 20 دقیقه انجام می دهد. این روش درمان فوری انجام می شود و نیازی به طی کردن دوره نقاهت ندارد. از این رو بیماران می توانند بلافاصله به محل کار یا محل زندگی خود برگردند. لیزر درمانی جدید است که به بیماران کمک می کند که بتوانند طی کمتر از نیم ساعت بصورت کامل درمان شوند و از شرّ عوارض این بیماری که بوی تعفن، عفونت دستگاه جنسی و… بود رها شوند. از این رو روشی است که بیشترین بازده را دارد.
آیا عفونت مقعدی با دارو درمان می شود؟
به صورت کلی هنگامی که بدن ما دچار عفونت می شود نیاز به تخلیه این عفونت وجود دارد. این که چه کاری انجام شود بستگی به میزان عفونت دارد. عفونت فردی که برای مثال یک هفته است دچار شده با عفونتی که چند ماه است به وجود آمده است متفاوت است. ابتدا باید متوجه شد این عفونت چقدر است. چه مدت است که فرد به عفونت دچار شده. طبق این مسائل می توان میزان استفاده از دارو را برای این افراد تنظیم کرد. حال به این سوال پاسخ می دهیم که آیا درمان عفونت مقعدی با دارو ممکن است یا خیر.
هنگامی که در مورد عفونت در ناحیه مقعدی صحبت می کنیم، عضوی را دارای مشکل می دانیم که نمی توانیم آن را بخاطر شرایط فیزیکی بدنمان ببینیم. از این رو ممکن است در اندازه گیری آن و بررسی آن دچار خطا شویم. ممکن است عفونت را بیشتر یا کمتر از آنچه وجود دارد بپنداریم. از این رو بهتر است که به پزشک مراجعه کنیم. ما به پزشک اطلاعات درست از مشکل خودمان ارائه می کنیم و پرشک هم راه حلی برای بهبود وضعیت به ما معرفی می کند. این راه حل ممکن است دارو باشد.
در صورتی که عفونت در مراحل ابتدایی باشد امکان درمان عفونت مقعدی با دارو وجود دارد. اما در صورتی که این عفونت در بدن ما باقی بماند و مزمن شود درمان این مشکل با دارو بسیار سخت، پر دردسر و زمان بر می شود. با این شرایط بهترین روش دارو برای فیستول نیست؛ بلکه از بین بردن عفونت ها به وسیله لیزر است. این در مورد دارو برای درمان بواسیرنیز صدق می کند. زیرا درمان دارویی به تنهایی قادر به رفع این مشکل هم نیست.
بهترین دارو برای درمان عفونت مقعدی در خانه
در این بخش از مقاله می خواهیم بهترین دارو برای درمان فیستول مقعدی را برای شما بیان کنیم. چندین دارو وجود دارد که پزشکان برای بیماران مبتلا به فیستول مقعدی تجویز می کنند. البته این داروها مناسب بعد از جراحی فیستول هستند زیرا این بیماری هیچگونه درمان غیر جراحی ندارد. اما دارو ها به چند دسته هستند. بخشی از دارو ها برای درمان فیستول از دارو هایی همچون آنتی بیوتیک ها، مسکن درد و همینطور تزریق چسب فیبرین انجام میگیرد. بازهم توصیه می کنیم که بدون دستور پزشک اقدام به درمان نکنید.
چسب فیبرین : این روش تحت بیهوشی و با تزریق یک ماده شیمیایی به ناحیه بیمار انجام می شود. با این حال، نتایج آن در بیش از 50 درصد موارد موقتی است و به همین دلیل به ندرت به کار می رود. در مقایسه با فیستولوتومی و لیزر، این روش نتایج رضایت بخشی ندارد. اگر به دنبال درمان فیستول بدون جراحی هستید، روش سرپایی لیزر بهترین گزینه خواهد بود.
کلینیک nhs انگلستان در مورد استفاده از چسب فیبرین معتقد است:
اگر مسیر فیستول بخش بزرگی از عضله اسفنکتر در بیماران را درگیر کند، لیزر درمانی برای درمان فیستول بدون آسیب رساندن به عضله اسفنکتر انجام می شود. موارد دشوارتر ممکن است به چندین عمل جراحی نیاز داشته باشد. آنتی بیوتیک ها به تنهایی در درمان آبسه یا فیستول موثر نیستند. پس به همین جهت لازم است که بیماران پیش از شدت گرفتن بیماری برای درمان کامل اقدام کنند.
پماد برای فیستول : با توجه به تفاوتهای قابل توجه این عارضه با دیگر بیماریهای مقعدی مانند بواسیر و شقاق مقعدی، هیچ پمادی بهطور خاص برای درمان عفونت فیستول وجود ندارد. با این حال، علائم شایع پس از جراحی فیستولوتومی مانند درد، التهاب و سوزش میتوانند با استفاده از برخی پمادها به میزان زیادی کاهش یابند. در ادامه این دو پماد برای فیستول را به شما معرفی می کنیم.
پماد لیدوکائین: این داروی بیحسکننده که بهصورت پماد و محلول موجود است، گاهی برای کاهش علائم بعد از عمل توصیه میشود.
پماد سوکرالفیت ۱۰ درصد: این دارو نیز به منظور کاهش علائم و تسریع فرآیند بهبود زخمهای مقعدی ناشی از جراحی پیشنهاد میشود.
آنتی بیوتیک برای فیستول مقعدی و عفونت
آنتیبیوتیک یک دارو برای فیستول است که بسیار فایده دارد. با کمک آنتی بیوتیک ها می توان از عود مجدد عفونت در بدن جلوگیری کرد. اما برای این کار لازم است که ابتدا برای کاهش عفونت ها اقدام شود که بهترین گزینه برای این کار از بین بردن عفونت ها با لیزر است. پس از ارزیابی شدت عفونت توسط پزشک، در صورت نیاز، داروهای آنتیبیوتیک قبل از جراحی تجویز میشوند. این دارو ها همچنین برای پیشگیری از عفونت و عود فیستول پس از جراحی نیز استفاده می شوند. دارو های آنتیبیوتیکی که برای این عارضه تجویز می شوند عبارتند از سیپرو فلوکساسین و مترونیدازول
نوع آنتی بیوتیک | نحوه مصرف | مدت مصرف |
سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin) | 12 ساعت یک عدد | 2-25 روز |
مترونیدازول (Metronidazole) | روزی 1 یا 2 یا 3 عدد مطابق دستور پزشک | 5 تا 7 روز |
در صورتی که برای برداشتن این عفونت ها اقدامی نکنید، این نتایج موقتی هستند. در صورت عدم تخلیه عفونت، ممکن است پس از قطع مصرف داروها بیمار دچار عود فیستول مقعدی شود. عوارض قطع مصرف دارو برای فیستول می تواند باعث شود، شامل این موارد می باشد:
- اسهال
- حالت تهوع
- درد عضلانی
- حساسیتهای پوستی
داروهای گیاهی برای فیستول
برای درمان فیستول با داروهای گیاهی هم روش هایی وجود دارد. بیماران می توانند از گیاهان دارویی در کنار مراجعه به پزشک استفاده کنند و به روند درمان خود سرعت ببخشند. زیرا این گیاهان طبیعی هستند و می توانند به بیماران در بازیابی سلامتی شان بسیار کمک کنند. برای درمان فیستول با داروی گیاهی این گیاهان استفاده می شوند:
- زردچوبه
- روغن درخت چای
- پونه کوهی
- میخک
- عسل
- روغن بنفشه
- گریپ فروت
- زنجبیل
- مرزنجوش
- دانه کتان
- نمک
این داروهای گیاهی، پمادها و… می توانند در روند درمان فیستول با دارو مفید باشند. همینطور درمان گیاهی شقاق مقعد هم وجود دارد. همانطور که در این مقاله بیان شد. بهترین روش این است که این روش ها در کنار لیزر درمانی انجام شود. ما در پارما کلینیک دارای پزشکان و جراحان مجرب خانم و آقا هستیم. پزشکان قبل از لیزر فیستول مقعدی بیماران را معاینه می کنند و برای بعد از لیزر نیز دارو برای فیستول بیماران تجویز می کنند. بیماران لازم است که از دستورات و تجویزات پزشک پیروی کنند تا بتوانند زودتر بهبود پیدا کنند.
سوالات متداول
آیا دارو برای فیستول وجود دارد؟
به طور کلی، درمان فیستول معمولا جراحی است، اما برخی داروها می توانند در مدیریت علائم و پیشگیری از عفونت کمک کنند:
• آنتیبیوتیکها: برای درمان عفونتهای مرتبط با فیستول.
• داروهای ضدالتهاب: مانند کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب.
• داروهای بیولوژیک: برای بیماریهای التهابی روده که ممکن است باعث ایجاد فیستول شوند.
آیا روش های غیرجراحی برای درمان عفونت مقعدی موثر هستند؟
در برخی موارد، درمانهای غیرجراحی مانند تغییرات در رژیم غذایی، استفاده از دارو های ضد التهاب و آنتیبیوتیکها میتوانند به کنترل علائم کمک کنند، اما معمولا جراحی برای رفع فیستول ضروری است.
آیا جراحی همیشه لازم است؟
در بیشتر موارد، جراحی برای درمان فیستول ضروری است. روشهای جراحی شامل تخلیه آبسه و ترمیم فیستول هستند. و در اغلب موارد درمان فیستول با دارو کافی نیست.