بواسیر یا هموروئید

هموروئید ترومبوزه چیست؟ علائم، پیشگیری و درمان ترومبوزه

هموروئید ترومبوزه چیست؟

ما در این مقاله برای شما کاربران به توضیح بیماری هموروئید ترومبوزه می پردازیم. این توضیحات شامل آشنایی کامل با نشانه ها، دلایل ابتلا پیشگیری و روش های مختلف درمان است. در صورتی که می خواهید با این بیماری آشنا شوید با پارما کلینیک همراه باشید تا این بیماری را بررسی کنیم. در صورتی که در مورد هموروئیدِ ترومبوزه سوالی دارید می توانید با ما تماس بگیرید یا سوالات خود را برای ما کامنت کنید.

بواسیر یا هموروئید ترومبوزه چیست؟

اگر بخواهیم برای شما بیماری هموروئید ترموبوزه را توضیح دهیم ابتدا باید بدانید بواسیر یا هموروئید چیست. زیرا هموروئید ترومبوزه نوعی از بیماری بواسیر یا همان هموروئید است. بواسیر همان بیماری التهاب و تورم رگ های ناحیه مقعد است. علت این تورم و التهاب هم فشارهایی هستند که به آن وارد می شود. این فشارها می تواند منشا های مختلفی داشته باشد که در ادامه برای شما آنها را بیان می کنیم. پس درمان بواسیر می تواند از ابتلا به نوع دیگر این بیماری که ترومبوزه است پیشگیری کند.

بسیاری از افراد این بیماری را ساده می گیرند. زیرا درک اینکه به مقعد فشار وارد می کنند را ندارند. نمی دانند که وارد شدن فشار به مقعد می تواند چگونه باشد و چه شرایطی را برای فرد ایجاد می کند. در این مقاله به صورت کامل این موضوع را درک خواهید کرد.

و اما هموروئید ترومبوزه چیست؟ ترومبوز به معنی خونی است که لخته شده. لخته شدن خون نیز در صورتی رخ میدهد که بافت های مرده در ناحیه ای دچار تورم شوند. در صورتی که به مقعد افراد فشار وارد شود این بافت های مرده دچار افتادگی می شوند که فرد به هموروئیدِ ترومبوزه دچار می شود. این فشار می تواند فعالیت سنگین مانند بلند کردن وزنه و اجسام و… باشد. بهتر است بدانید که هموروئید ترومبوزه به مرور درد بیشتری را در افراد ایجاد می کند. پس باید هرچه سریعتر درمان شود.

علائم هموروئید ترومبوزه

برای بیماری هموروئیدِ ترومبوزه نشانه هایی وجود دارد که بیماران می توانند از طریق آنها متوجه شوند که به این بیماری دچار شده اند. نشانه های ابتلا به ترومبوزه به شرح زیر است.

  1. درد های شدید و یکباره درد ناحیه مقعد
  2. متورم شدن
  3. سوزش و خارش
  4. مشاهده خونریزی
  5. سختی در دفع

دردها یکی از نشانه های ترومبوزه هستند که در ناحیه مقعد افراد بیمار رخ می دهد. اغلب درد در شرایطی احساس می شود که فرد نشسته باشد، ایستاده باشد یا در حال حرکت باشد.

نشانه دیگر از هموروئید ترومبوزه متورم شدن ناحیه مقعد است. این تورم در ناحیه مقعد قابل لمس است و می تواند با انگشتان خود آن را لمس و بررسی کنید. این توده متورم به رنگ های آبی و بنفش هم میتواند دیده شود. در صورتی که این توده ها را در مقعد خود مشاهده کردید سریعا لازم است که به پزشک اطلاع دهید. از این رو می توانید با پارما کلینیک تماس بگیرید.

سوزش و خارش در برخی از افراد به واسطه تحریک شدن پوست ممکن است رخ دهد. البته منظورمان از پوست، پوست ناحیه مقعد است که در آن ترومبوزه وجود دارد.

در ترومبوزه ممکن است که افراد خونریزی های کمی را مشاهده کنند. در اغلب موارد خون ریزی به رنگ قرمز روشن است و دردی را بیماران احساس نمی کنند. خون ریزی ترومبوزه در اغلب موارد که مشاهده شده بعد از اجابت مزاج رخ می دهد. برای اینکه مطمئن شوید ترومبوزه است یا خیر بهتر است که به صورت فیزیکی نیز بدن خود را بررسی کنید.

حس ناخوش آیندی که بیماران دارند ممکن است که باعث شود از اجابت مزاج خودداری کنند. اگر علت عدم اجابت مزاج تنگی مقعد است آن را رفع کنید. بهتر است آگاه باشید که عدم اجابت مزاج می تواند منجر به شدید شدن این مشکل شود.

علائم هموروئید ترومبوزه

دلایل و علت شکل گیری هموروئید ترومبوزه

هموروئید ترومبوزه که نمایان شدن لخته خون در مقعد است می تواند درد بسیار زیادی را به بیماران تحمیل کند. در اغلب موارد مشاهده شده که این بیماری در بین افرادی که بواسیر خارجی دارند رایج تر است. در این بخش می خواهیم به دلایلی که افراد به این بیماری مبتلا می شوند را برای شما شرح دهیم.

  • زور زدن زیاد از حد جهت دفع مدفوع
  • یبوست و اسهال مزمن
  • نشستن در توالت به شکل طولانی مدت که اغلب در سنین پایین مشاهده می شود. در صورت عدم کنترل می تواند به هموروئید در کودکان منجر شود.
  • عدم مصرف فیبر
  • به تاخیر انداختن دفع
  • نشستن و ایستادن طولانی مدت
  • حرکات نامنظم روده
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • زایمان طبیعی سخت
  • رابطه جنسی مقعدی
  • کهولت و افزایش سن
  • بارداری
  • چاقی و اضافه وزن

تفاوت هموروئید ترومبوزه با بواسیر معمولی

هموروئید های عادی از گسترش یا گشاد شدن غیرعادی در رگهای هموروئیدی به وجود بیاید. این رگ ها در مقعد و ناحیه زیر مخاط راست روده هستند. در مقعد ما بالشتک هایی وجود دارد که در بدن ما مفید هستند و کارایی دارند. برای مثال این بالشتک ها از اسفنکتر مقعد محافظت می کنند. همینطور به ما کمک می کنند که از بی اختیاری مدفوع جلوگیری کنیم. حتی در هنگام سرفه، عطسه و فشارهای شکمی نیز به ما کمک می کنند.

این بالشتک ها در برخی از افراد متورم می شود. حتی گاهی از کانال مقعد هم بیرون می زنند که به آن بواسیر می گویند. اما هموروئید ترومبوزه لخته های خون در داخل بافت های وریدی هموروئید است. نتیجه ایجاد این لخته خون ها که ترومبوزه هستند مسدود شدن خون در عروق است. همین انسداد باعث تورم و درد در مقعد بیماران می شود.

تفاوت هموروئید ترومبوزه با بواسیر معمولی

درمان هموروئید ترومبوزه

برای درمان هموروئید ترومبوزه روش های مختلفی وجود دارد. هرچه علائم این بیماری شدت بیشتری داشته باشد نیاز است که به سمت درمان های قطعی پیش برویم. در صورتی که بلافاصله بعد از پی بردن به این بیماری و در مراحل اولیه این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید می توانید ساده تر و با درد کمتری اقدام به درمان آن کنید. در نتیجه در صورت اقدام دیر هنگام درد بیشتری نیز متوجه بیماران می شود. اما روش هایی که می توان برای درمان هموروئید ترومبوزه انتخاب کرد این موارد هستند:

درمان خانگی: برای درمان خانگی هموروئید ترومبوزه روش های مختلفی وجود دارد که درمان قطعی این بیماری نیستند اما می تواند به بیماران کمک کند. برای مثال می توانید از این روشها استفاده کنید:

  • کمپرس سرد برای بی حسی
  • کمپرس گرم برای تسکین درد
  •  حمام آب گرم یا همان حمام سیتز
  • استفاده از داروهای ضد درد

استفاده از داروها برای درمان ترومبوزه: برای این کار میتوانید از داروهایی همچون استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید. این داروها برای کاهش درد توسط بیماران ترومبوزه استفاده می شوند.

جراحی: در صورتی که بیماری شما شدید باشد بهترین روش برای درمان جراحی است. جراحی به 2 روش سنتی و لیزری انجام می شود.

  • جراحی سنتی: در این روش زائده های خونی متورم توسط تیغ جراحی از بدن بیمار جدا می شود. این روش در ابتدا بخاطر بی حسی و بیهوشی ممکن است درد کمی داشته باشد. اما با رفع اثر داروهای بیهوشی بیمار باید تا مدتی مراقبت های بسیار زیادی از ناحیه مقعد خود داشته باشد. زیرا خون ریزی و درد زیادی دارد. به این منظور نیاز به استراحت پزشکی در هفته های ابتدایی درمان خود دارد.
  • جراحی به وسیله لیزر: در این روش بیمار بی حس می شود تا جراح بتواند با کمترین درد زائده های خونی را درمان کند. لیزر به جراح این امکان را می دهد که هم بافت های خونی متورم شده را تخلیه کند. هم اینکه با لیزرکردن به صورت موقت و تا مدتی خون رسانی به ناحیه متورم قطع می شود. این به بیمار کمک می کند که دردی نداشته باشد و بدن بتواند زودتر خود را ترمیم کند. پس در این روش بیماران دردی را احساس نمی کند.

درمان هموروئید ترومبوزه

عمل هموروئید ترومبوزه با لیزر

لیزر برای ترومبوزه یک روش قطعی برای درمان این بیماری است. استفاده از لیزر با توجه به کاهش عوارض در بیماران بسیار درمان محبوبی است. زیرا لیزر بافت های تخریب شده بدن را ترمیم می کند. عفونت ها را از بین می برد. خونریزی را به شدت کاهش می دهد و دردی متوجه بیماران نخواهد شد. همینطور به صورت کلی دوران نقاهتی نیز ندارد و بیماران می تواند پس درمان به محل کار خود مراجعه کنند. حتی بیماران می توانند در همان روز پیاده روی داشته باشند که در روش های درمانی دیگر چنین امکانی وجود ندارد.

OMLC در مورد درمان لیزری هموروئید ترومبوزه می گوید:

لیزر روشی جدید برای درمان هموروئید ترومبوزه است. لیزر به بیماران کمک می کند که ورید های آسیب دیده خود را ببندند که خونریزی را بسیار کاهش می دهد.

جراحی هموروئید ترومبوزه به صورت سنتی

روش سنتی برای درمان ترومبوزه اغلب در بیمارستان ها انجام میشود. این روش نیاز به بستری دارد. همینطور برای این روش دوران نقاهت طولانی تری توسط بیماران طی می شود. عوارض جانبی این روش هم مدت طولانی تری در بیمار باقی می ماند. عوارض جراحی سنتی در ترومبوزه این ها هستند: درد، خونریزی، امکان ایجاد عفونت هستند. همینطور در این صورت بخاطر درد و خونریزی که بیماران دارند امکان بازگشت به کار طی هفته های ابتدایی بعد از درمان را ندارند.

اگرچه این روش عوارض زیاد و دوران نقاهت طولانی تری دارد اما درمان قطعی این بیماری محسوب می شود. البته به این نکته توجه کنید که امکان عود مجدد این بیماری در جراحی سنتی هم بالاست و از هر 3 بیمار یک بیمار مدتی بعد از جراحی سنتی مجددا برای درمان این بیماری به مراکز درمان باز می گردد.

پیشگیری از شکل گیری هموروئید ترومبوزه

برای پیشگیری از ترمبوزه لازم است که بیماران در زندگی خود تغییراتی را ایجاد کنند. زیرا در صورتی که تغییری ایجاد نکنند بازهم دلایل ابتلا در سبک زندگی فرد وجود خواهد داشت و فرد با عود مجدد این بیماری مواجه می شود.

این تغییرات می تواند در زندگی ما جنبه های مختلفی داشته باشد مثل: تغییرات فیزیکی، انجام ورزش روزانه، سبک های زندگی، تغییرات در غذاها، ژنتیک و… . در صورتی که از علت های ابتلا به هموروئید ترومبوزه که در این مقاله بیان شد دوری کنید میتوانید از ابتلا پشیگیری کنید. اما بهتر است که برخی تغییرات را در زندگی خود بوجود بیاورید همچون :

  • استفاده بیشتر از مایعات (حداقل 7 لیوان در شبانه روز)
  • قرار دادن ورزش در برنامه روزانه زندگی
  • استفاده بیشتر از فیبر
  • استفاده از مدیتیشن، یوگا، تراپی برای کنترل کردن فشارهای روانی

به یاد داشته باشید که برای تنظیم برنامه غذایی بهتر است که با متخصص تغذیه در این راستا صحبت کنید.

نتیجه گیری

همانطور که بیان شد. هموروئید ترومبوزه می تواند درد و خونریزی شدیدی داشته باشد. از این رو بهتر است بلافاصله با مشاهده نشانه های این بیماری اقدام به مراجعه به پزشک نمایید. به این منظور می توانید به پارما کلینیک مراجعه کنید. پارما کلینیک مرکز درمان بیماری های نشیمنگاهی با سابقه بیش از 15 سال خدمت رسانی به بیماران است. با مراجعه به پارما کلینیک می توانید بیماری های نشیمنگاهی خود را درمان کنید. در پارما کلینیک جراح خانم و آقا برای درمان هموروئید ترومبوزه بیماران وجود دارد.

سوالات متداول

علائم هموروئید ترومبوزه چیست؟
علائم شامل:
• درد شدید و ناگهانی در ناحیه مقعد
• تورم و برآمدگی در ناحیه مقعد
• خارش یا سوزش
• خونریزی هنگام اجابت مزاج

چه عواملی باعث ایجاد هموروئید ترومبوزه می‌شود؟
عوامل شامل:
• یبوست و فشار زیاد به مقعد فرد هنگام اجابت مزاج
• نشستن طولانی‌مدت
• بارداری
• چاقی
• فعالیت بدنی شدید

چگونه می‌توانم از هموروئید ترومبوزه جلوگیری کنم؟
برای جلوگیری:
• مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی
• نوشیدن آب به میزان کافی
• اجتناب از نشستن طولانی‌مدت
• ورزش منظم

آیا هموروئید ترومبوزه خطرناک است؟
در حالی که هموروئید ترومبوزه معمولا خطرناک نیست، اما می‌تواند باعث درد و ناراحتی شود و در صورت عدم درمان، عوارضی مانند عفونت ممکن است پیش بیاید.

چگونه هموروئید ترومبوزه درمان می‌شود؟
درمان‌ها شامل:
• استفاده از مسکن‌های ضد درد
• کمپرس سرد برای کاهش تورم
• داروهای ملین برای تسهیل اجابت مزاج
• در موارد شدید، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

author-avatar

درباره میلاد نورمحمدی

با بیش از ۴ سال تجربه در نوشتن و تهیه محتوای علمی و پزشکی، من میلاد نورمحمدی، تلاش دارم تا اطلاعات معتبر و کاربردی را در زمینه‌های مختلف پزشکی و درمانی به مخاطبان عزیز ارائه دهم. هدف من این است که با استفاده از منابع معتبر و پژوهش‌های علمی، مقالاتی بنویسم که به شما در تصمیم‌گیری‌ در حوزه درمانی کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =